OutdoorCHEF
Faszenes grillek, gömbgrill

ikon Faszenes gömbgrill

grillezés EASY SLIDE rendszerrel

KÖZVETLEN GRILLEZÉS

Közvetett grillezés

Közvetlen grillezés, főzés faszenes grillekben EASY SLIDE tölcsér elforgatásával.

KÖZVETETT GRILLEZÉS

Közvetlen grillezés

Közvetett grillezés, főzés faszenes grillekben az EASY SLIDE tölcsér elforgatásával.

FASZENES GRILL használata

OUTDOORCHEF faszenes rendszer

faszenes grill rajz

 1. Egyszerű feltölthetőség faszénnel és brikettel. Az összecsukható krómozott grillrács gyerekjátékká teszi a grillezés alatti faszén utántöltését. A grillrács mérete 3 cm-rel csökkentve lett, hogy a szeles időben levő hőveszteséget pótoljuk
 2. Az EASY SLIDE tölcsér technológia teszi lehetővé a közvetett és közvetlen grillezés közötti egybőli váltást. A zománcozott porcelán tölcsér könnyen tisztítható.
 3. A tökéletes grillezési élményhez és a puha húsokhoz – a beépített létálcát vízzel és használjon gyógynövényeket vagy más folyadékot, hogy választása szerint ízesítse az ételeket.
 4. A begyújtó rostély megkönnyíti a begyújtást és szükségtelenné teszi a begyújtókémény alkalmazását
 5. A szellőzőnyílás lehetővé teszi a levegő és hőmérséklet pontos és egyszerű szabályozását
 6. Könnyen üríthető, nagy zománcozott porcelán hamutartó

Rozsdamentes acél faszénkosár

 • Lehetővé teszi a faszén gyors begyújtását
 • Csökkenti a feltöltéskor a faszén veszteséget
 • Az egyedi perforációk felfelé koncentrálják a hőt, s melegebb rácsot eredményeznek
 • Tartósabb grillezési élményt biztosít a normán szénrácsokhoz képest, a grill alsó részére kisugárzott hő jóval kevesebb a hagyományos grillekhez képest
 • Az égés során nagyon kevés faszén vagy brikett esik le.

FASZENES GRILLEZÉSI ALAPOK

faszenes grill tippek

BEGYÚJTÁS
Nyissa ki az alsó szellőző nyílást. Tegyen 2 vagy 3 db begyújtó kockát az alsó (begyújtó)rácsra és gyújtsa meg.

faszenes grill tippek

FŰTŐANYAG
Helyezze a rozsdamentes acél kosárba a faszenet és halmozza középre. A mennyiség függ a grill méretétől. A grillezést már 20 perc múlva el is lehet kezdeni, közvetett vagy közvetlen grillezéssel.
480 gömbgrill: max. 1.0 kg
570 gömbgrill: max. 1.5 kg

faszenes grill tippek

KÖZVETETT GRILLEZÉSI MÓDSZER
Az EASY SLIDE technológia lehetővé teszi, hogy a közvetett vagy közvetlen grillezés között válasszunk. Közvetett grillezésnél az egész grill-felület rendelkezésre áll.
Ez ideális nagy darab húsoknak, mint csirke, bárány, tarja.

faszenes grill tippek

KÖZVETLEN GRILLEZÉSI MÓDSZER
Közvetlen grillezésnél az étel közvetlenül a hőforrás fölé kerül, és magas hőmérsékleten sül, ez gyönyörű kérget és tipikus grill mintázatot hoz létre

faszenes grill tippek

HŐFOK SZABÁLYZÁS
A két szellőzőnyílást lehet használni a hőmérséklet szabályozására. Teljesen nyitott helyzetben az erős légáram miatt a hőmérséklet növekszik. A levegőnyílásokat folyamatosan zárva tartva  csökken a légáram,  és a hőmérséklet is mérséklődik

faszenes grill tippek

FASZÉN UTÁNTÖLTÉS
Előre készítsünk el néhány égő faszenet, hogy az utántöltés idejére ne nagyon csökkenjen a hőmérséklet.Az új begyújtó kéményeink ezt egyszerűvé és gyorssá teszik. Ezután adjuk hozzá az égő szenet, melyet könnyen és biztonságosan tehetünk meg a felhajtható grillráccsal.

faszenes grill tippek

AROMATIZÁLÁS ÉS FÜSTÖLÉS
Ízfokozás és füstölés egyszerően.
Töltse fel a létálcát ízesített folyadékkal, növényekkel vagy füstölő faforgáccsal, hogy tökéletes utolsó simítást adjon a grillezett ételeknek.

faszenes grill tippek

TIPP - TŰZKARIKA
140°C-ig használja a begyújtó kéményt, hogy felfűtsön 25 használatra kész brikettet a grillen. Ezután alternatív megoldásként 2-3 égő brikettet, 2-3 hideg brikett mellett alakítson ki a nemesacél szén kosáron körben, mert ez 10-15 perc égést tesz lehetővé.
Ezután helyezze a létálcára az EASY SLIDE tölcsért és a grillrácsot.
Tartsa a grill fedelét zárva a teljes grillezési idő alatt, hogy elkerülje a hőveszteséget és a hőmérséklet állandó legyen.

FASZÉN VAGY BRIKETT?

Nincs jó vagy rossz választás, mikor a faszén vagy a brikett között kell dönteni. Minden attól függ, hogy mit tervez és mennyi ideje van a grillezéshez. A tüzelőanyag fajtája és minősége segít meghatározni a grillezési hőmérsékletet. A hőmérséklet a levegőnyílás szabályzókarjával tartható ellenőrzésünk alatt.

OUTDOORCHEF faszén és brikett kiváló minőségű, mely 100%-ban igazolhatóan FSC fából (tölgy, bükk és kőrisfa) készült és meghaladja a legszigorúbb DINplus tesztelési eljárást is.

FASZÉN

faszén

Fából készül és nagyon gyorsan eléri a fehér meleg hőfokot. Ez a nagyon forró faszén ideális a húsok gyors grillezéséhez vagy a pizzasütéshez.

BRIKETT

brikett

Tömörített faszénből készül. Egy kissé hosszabb ideig tart, míg felmelegszik, de hosszabb sütési/főzési időt biztosít.